Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 5 van de 50.

Status

Bomen planten voor een gezonde leefomgeving

Door:
26 juli 2023

Ons dorp heeft meer bomen nodig. De reden is simpel: we kunnen niet zonder bomen.

Binnen Hazerswoude-Rijndijk is er nog ruimte genoeg om bomen te planten. Daar op plaatsen waar een boom, boom kan wezen. Inheemse boom soorten hebben een zeer grote bijdragen aan een gezonde en vitale leefomgeving. Zie onderstaande punten:

  • Bomen zijn een belangrijk middel tegen klimaatverandering. Ze slaan CO2 op en zorgen voor verkoeling.
  • Bossen zijn het leefgebied van talloze planten en dieren en daarmee een belangrijke bron van biodiversiteit.
  • Dankzij bomen is er zuurstof, voedsel, water, schone lucht, medicatie en werk. Zo zorgen bomen voor een gezonde leefomgeving voor ons allemaal!

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer als we planten terugbrengen, dan volgen dieren vanzelf. Het is opwindend, inspirerend en motiverend om zo steeds meer bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tegelijk kunnen we niet zomaar alles overal zaaien en planten. De juiste planten op de juiste plaats, met daaraan gekoppeld het juiste beheer. Dit is essentieel voor ecologisch herstel, in plaats van onbedoelde schade aan te brengen aan onze natuurlijke populaties.

Wij geloven we dat we samen het verschil kunnen maken voor een groene leefomgeving als we samen de de handen uit de mouwen steken en samen inheemse bomen planten. 

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren