Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 19 van de 50.

Status

Bonte bermen

Door:
16 juli 2023

Bloembollen leveren een heel belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en in de kale en karige vroege voorjaarsmaanden.

Biodiversiteit is in de stedelijke omgeving steeds belangrijker en dat is het ook! Daarnaast is er veel aandacht voor ecologisch beheer en de ontwikkeling van kruidenrijke vegetaties. 

Door meerjarige (inheemse) zadenmengsels te combineren met samengesteld bloembollenmengsel. Zorgen we voor een vegetatie met een lange bloeitijd, een verhoogde biodiversiteit, extensief, ecologisch onderhoud en wordt de seizoensbeleving versterkt.

Door de bloeitijd van de kruiden en de bloembollen te combineren kan er maar liefst 8 maanden lang bloei worden gecreëerd. Van het vroege voorjaar tot het begin van het najaar is er kleur te vinden in de berm. Dit resulteert ook in dat de Bonte Berm maar één keer per jaar gemaaid hoeft te worden wat een hoop kosten bespaart. Daarnaast is er bijna het hele jaar rond voedselvoorziening en beschutting voor vlinders, bijen en andere insecten. Hoe bonte bermen passen er in Hazerswoude-Rijndijk?

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren