Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 9 van de 50.

Status

Het Spoorpark

Door:
16 juli 2023

Een combinatie van groen en vrijetijd. Een park vol biodiversiteit, sport en spel, recreatie en natuur beleving!

Het huidige Oostvaartpark is gemeentelijke eigendom van gemeente Alphen aan den Rijn. Het terrein is +/- 5 ha. groot, is noordelijk gelegen en een groene zone tussen het dorp en het spoor tracé Leiden-Alpen aan de Rijn.

Het Spoorpark draag bij aan de biodiversiteit, sport en spel,  recreatie en natuur beleving. Binnen het Spoorpark zijn er 5 basisvoorwaarden die het fundament van dit Spoorpark zullen zijn:

-Het Spoorpark is een park van en voor alle Hazerswoude-rijndijkers en door ideeën vanuit de bevolking vormgegeven. Belangrijke basisgedachten in de beleving van het park zijn: verbinden, uitdagen, uitnodigen en verrassen.

-Het Spoorpark behoudt het burgerinitiatief als randvoorwaarde voor toekomstige participaties. Daarop moeten toekomstige initiatieven getoetst worden. Nieuwe initiatieven moeten bovendien een aanvulling c.q. verrijking zijn van het basispark.

-Het Spoorpark onderhoudt een open relatie met het dorp; meepraten en meedenken waren bijzondere elementen in de totstandkoming van het park en dat moet zo blijven. Het park opent zich naar het dorp en omgekeerd.

-Het Spoorpark draagt zorg voor behoud, beheer en het duurzaam in stand houden van de basiskwaliteiten, die samen te vatten zijn als: rust, ruimte, groen, schoon, recreatie, sport, ontmoeting, diversiteit, veiligheid en educatie.

-Het Spoorpark gedraagt zich als een goede buur voor de omgeving en waarborgt daarom een juiste balans tussen rust en reuring.

Een levende openbare ruimte en een onderhoudsvriendelijke inrichting gaan goed samen. Dit begint bij een goed doordacht ontwerp, waarbij gemeente, inwoners, aanwonende, de architect en de groenprofessional tijdig samen moeten overleggen.

Samen werken we aan het dorp van morgen!


Argumenten voor

| 29 juli 2023 00:10

Als het tevens een losloopgebied blijft voor de honden ben ik helemaal voor dit plan.Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren