Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 17 van de 50.

Status

Referendum opvang vluchtelingen

Door:
15 juli 2023

Nu de “dwangwet” van tafel is kunnen gemeenten weer zèlf beslissen over opvang. Tijd voor een referendum.

Nu het kabinet gevallen is, is ook de zgn. “Dwangwet” van tafel. Een goede zaak, want nu kunnen gemeenten weer zelf besluiten of ze wel of geen vluchtelingen op willen nemen. De discussie inzake de Steekterweg komt dan ook in een ander daglicht te staan omdat er geen opnameplicht meer is.
Tijd dus voor een echt referendum over de opvang van vluchtelingen want uiteindelijk beslist de burger daar, in een democratie, over.
Alle plannen moeten dus per direct im de ijskast en pas na een referendum wordt duidelijk of Alphen mee wil werken aan opvang. Nieuw Elan maakt beleid o.b.v. “signalen uit de samenleving”. Die moet ze nu dus gaan ophalen.

Argumenten voor

| 18 juli 2023 07:27

En dan lezen we vandaag “ Het realiseren van nieuwe opvangplekken is nodig, omdat Alphen aan den Rijn opvang moet bieden aan 471 Oekraïners” ….en dat moet dus helemaal niet. Ze kùnnen het doen maar moèten volgens mij niets.Argumenten tegen

| 18 juli 2023 12:09

De dwangwet mag van tafel zijn, als land komt Nederland er niet onderuit om vluchtelingen op te vangen. Het zou asociaal zijn om als gemeente te zeggen: niet hier. De burger beslist al door te stemmen tijdens de verkiezingen.

| 18 juli 2023 15:03

En…..hoeveel heeft u er zelf al in huis genomen….laat me raden…..Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren