Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 74 van de 50.

Status

Aanlijnplicht voor katten

Door:
30 juni 2023

Jaarlijks doden loslopende katten 18.000.000 vogels en NIEMAND die er iets aan doet. Hier ligt een prachtige taak voor onze wethouder Blom !

Terecht maken velen zich zorgen over de dalende aantallen (weide)vogels. Al te vaak wordt de oorzaak gezocht bij agrariërs en landschapsverandering. Dat loslopende (huis)katten jaarlijks 18.000.000 (!!!) vogels vermoorden durft hoegenaamd niemand hardop te zeggen. Een huisdier hoort in huis en nièt buiten, zeker niet als ze een directe bedreiging vormen voor natuur en biodiversiteit. Argumenten als “je kan ze niet binnen houden” en “het is het instinct” zijn veelgehoorde dooddoeners. 18.000.000 dode vogeltjes zou voldoende reden moeten zijn om loslopende katten te verbieden. Alphen heeft een wethouder dierenwelzijn die hierin, landelijk, het voortouw zou moeten nemen want dierenwelzijn gaat niet alleen om huisdieren.
Zwerfkatten moeten gevangen worden, huiskatten horen binnen ( of aangelijnd buiten ). Alphen werkt hard aan leefbaarheid en daar horen ook onze zang -en weidevogels bij !
Dat een dergelijk verbod door velen die dagelijks de kattenpoep uit hun tuin moeten verwijderen met gejuich ontvangen zal worden behoeft geen betoog maar red in ieder geval een deel van die 18.000.000 vogels.
Een kat heet niet voor niets huisdier.

Argumenten voor

| 3 juli 2023 17:28

Goed initiatief, waarom moeten andere burgers last hebben omdat mensen een "huisdier" willen en hem naar buiten droppen. Honden eigenaren moeten meer belasting betalen, poepie opruimen, aangelijnd laten lopen en elke keer de ogen van Handhaving accepteren. Maar de katten bezitter die de verantwoordelijkheid van het dier niet neemt gaat vrijuit, ik vind het pure discriminatie! Alles gelijk trekken! Honden en katten belasting (of afschaffen) en allebei aan de lijn!

| 4 juli 2023 06:48

Ik verbaas me erover dat klupjes als de “Vogelwerkgroep” en het IVN dit niet aankaarten bij de gemeente.| 31 juli 2023 20:46

Aanlijnen lijkt mij niet haalbaar/reeël,maar verplicht een halsbandje met een belletje eraan zou al heel wat moorden kunnen voorkomen!

| 2 augustus 2023 07:12

Op zich een goed idee, maar dan ook handhaven….dus dan weet u het wel. Ik ben overigens bang dat Nieuw Elan hier niets mee doet. Kattten hebben baasjes en baasjes gaan stemmen….vogeltjes hebben geen baasjes die kunnen stemmen dus zijn ze niet belangrijk.Argumenten tegen

| 27 juli 2023 07:13

Dit is niet te realiseren en als je bekend bent met de uitspraak van de HR is een kat een vrij dier.
Het is inderdaad sneu voor de vogeltjes, maar niet iedere kat is een moordenaar of poept in andermans tuin bij het loslopen buiten.
Als de mens stopt met het dumpen van afval buiten waar vele dieren verstrikt in raken of door vergiftigd raken dan redden we ook vele vogels en dat is wel realiseerbaar!

| 28 juli 2023 05:54

EU-lidstaten zijn verplicht een verbod in te stellen en te handhaven op het “opzettelijk” doden, vangen en verstoren van beschermde dieren, waaronder alle inheemse vogels. In zijn rechtspraak heeft het Hof van Justitie van de EU stelselmatig benadrukt dat de term “opzettelijk” ook van toepassing wanneer iemand “de mogelijkheid aanvaardt” dat dit gebeurt. En dat is precies wat er gebeurt als iemand zijn kat naar buiten laat.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren