Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 11 van de 50.

Status

kruising Noord.keerkring-Provinciepassage veiliger

Door:
29 juni 2023

maak kruising Noorderkeerkring-Provinciepassage veiliger
maak van de bestaande rotonde een overzichtelijker rechthoek.

Kruising Noorderkeerkring-Provinciepassage veiliger maken
Dit idee is bedoeld voor het gemeentebestuur.
Op deze kruising is het dagelijks druk met alle soorten verkeer: auto's, fietsers en voetgangers. De bestaande rotonde is klein, waardoor deze, met name voor automobilisten, niet erg overzichtelijk is. Ook de automobilist met de beste intenties en vaardigheid kan soms nauwelijks een aanrijding met fietsers en voetgangers voorkomen. 
Mijn idee is de rotonde te vergroten tot een rechthoek, wat gegeven de beschikbare ruimte heel goed mogelijk is. De fiets- en voetpaden op de rotonde, waar deze de Noorderkeerkring oversteken, kunnen b.v. 10 meter verplaatst worden. De aandacht van de automobilist wordt dan niet meer afgeleid door het verkeer vanaf de provinciepassage en vanaf de brug naar het Europark, zodat de verkeerssituatie overzichtelijker wordt.


Argumenten voor

| 3 juli 2023 17:54

Eens, alleen denk ik dat het onoverzichtelijk is doordat er een glazen wand staat ter hoogte van Lemkes waardoor je niet alle fietsers lekker in het vizier hebt wat vanaf de Atlas af komt fietsen richting Europapark. Maar om de situatie te verbeteren lijkt me dit een goede stap.Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren