Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 1 van de 50.

Status

Boeren aan de Rijn

Door:
26 juni 2023

Kleinschalig paviljoen met uitleg en streekproducten over de voormalige boerderijen in wat nu de wijk Hoorn en Rijnhaven West heet.

Het uiterste puntje linksbovenin de wijk Hoorn in Alphen aan den Rijn - op de grens met Hazerswoude Rijndijk - lijkt op een industriegebied, maar vroeger had je hier boerderijen met illustere namen als de Bonte Paal. Met bootjes trokken de boeren dagelijks de Rijn over om hun koeien te weiden. En aan de Alphense kant maakten ze kaas. 

Nu zien de langszoevende touringcars met toeristen voor de Avifauna of het Archeon een rij bedrijven, metaalrecycling, beton, een gevangenis, de Maximabrug ... industrie! 

Hoe leuk zou het zijn om hier een kleinschalig paviljoentje te reserveren met een permanente expositie over hoe het vroeger was, foto's, verhalen, zwartwit videos en misschien wel streekproducten van boerderijen uit de wijdere omgeving (Spookverlaat?). Waar? Direct aan de Oude Rijn! Als er dan nog een terrasje aan het water kan worden gecreeerd dan is er helemaal een miniparadijsje gerealiseerd, voor bijna geen geld. Industrie, leefbaarheid en geschiedenis over hoe het allemaal begon gaan hand in hand. 

Nodig? Mensen die het leuk vinden, vrijwilligers, een klein beetje geld van de gemeente en liefde voor de geschiedenis van Alphen en van het boerenland. 


Argumenten voor

| 3 juli 2023 17:47

Super leuk idee, ik ben voor. Als ik naar het oude station en het oude centrum kijk zal de gemeente de ogen wel dicht houden voor dit idee (of Spies en Wethouders kunnen er te weinig op verdienen met steekpenningen) want die gooien liever alles plat , maar ik vind het een super mooi initiatief en leuk om lokaal verhaal en product bereikbaarder te maken.Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren