Spring naar inhoud
Terug naar alle dorpen of wijken

Samenvatting inwonersavond Koudekerk aan den Rijn

Op 17 oktober was de tweede inwonersavond in Koudekerk aan den Rijn. In Vrijetijdscentrum de Ridderhof is terugkoppeling gegeven over de signalen, behoeften en ideeën die eerder dit jaar zijn ingeleverd. Dit kon tijdens de eerste inwonersavond in het voorjaar en via deze website. We hebben veel geleerd van inwoners en zijn tot mooie inzichten gekomen. Een goed voorbeeld van samenwerking tussen gemeente en inwoner.

Op de tweede inwonersavond was het tijd om terugkoppeling te geven. Medewerkers van de gemeente hebben informatie gedeeld over de vraagstukken en ontwikkelingen die op dit moment leven in het dorp. Zo weten inwoners beter wat er nu speelt en in de toekomst nog gaat gebeuren. Het gaat om de volgende vraagstukken en ontwikkelingen:

  • Ontwikkeling Oog van Koudekerk/bedrijventerrein​
  • Groene omzoming bedrijventerrein​
  • Laad- en loswal provincie​
  • Woningbouw​
  • Vervolg rollatorproof?​
  • Energietransitie​
  • Opknappen Koudekerkse brug​
  • Project Dorpsstraat​
  • Overzicht reconstructieplanning

Er was ook een informatieplek om terugkoppeling te vragen over een specifiek signaal, behoefte of idee.

Na de terugkoppeling was het tijd om aan de slag te gaan. Onder het genot van een kop koffie of thee hebben inwoners nagedacht over doelen voor het gebied. Zij konden aangeven welke doelen zij het meest belangrijk vinden door stickers te plakken. Deze doelen worden zoveel mogelijk meegenomen in de gebiedsagenda van Koudekerk aan den Rijn. De vier meest gekozen doelen en acties die daarbij horen zijn:

Doel: Actie:
Vergroten bereikbaarheid en gebruik publieke openbare voorzieningen in wijken en kernen AED’s in kaart brengen via het platform Wijkconnect
Vergroten van mogelijkheden voor menselijke ontmoetingen Onderzoeken van de behoefte naar activiteiten voor jongeren
Uitbreiden aanbod duurzame publieke voorzieningen Gemeente en inwoners werken samen om versteende tuinen te laten verdwijnen (operatie Steenbreek)
Verhogen van de verkeersveiligheid in buurten ‘Auto’s te gast’ op de Lagewaard*
*Extra actie, ingebracht door inwoners tijdens de inwonersavond

Al met al een geslaagde avond, waar we wederom veel geleerd hebben. Want niemand kent een dorp zo goed als de mensen die er wonen.

Hieronder vindt u een sfeerbeeld en de presentatie van de inwonersavond.

Sfeerbeeld

Presentatie

Heeft u hier vragen over? Mail dan naar doemee@alphenaandenrijn.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren